Presentació de llibre

Dimarts 22 d'octubre - 18:30 h - 20:30 h

Presentació del llibre Victòria dels Àngels, de Pep Gorgori

Presentació del llibre Victòria dels Àngels: Tot semblava tan senzill, de Pep Gorgori

La soprano Victòria dels Àngels (1923-2005) va regnar a teatres de tot el món i aquesta n’és la primera biografia que s’ha pogut elaborar a partir de l’estudi dels seus documents personals i professionals. El treball minuciós de Pep Gorgori ens permet descobrir ara una dona que ens sorprèn i ens fascina tant o encara més que l’artista que creiem conèixer. Aquest llibre combina el rigor en l’anàlisi de les fonts amb una clara voluntat de captivar els lectors, tant si són melòmans com si simplement volen conèixer una personalitat artística única del segle xx.

En la presentació del llibre a l’Ateneu Barcelonès s’hi apleguen una de les màximes especialistes en escriptura biogràfica del país, la doctora Anna Caballé Masforroll i, a més, la soprano Marta Mathéu i l’organista Juan de la Rubia, en una col·laboració inusual que promet convertir l’esdeveniment en una vetllada irrepetible, presentada per la periodista Sílvia Tarragona.

“És un dels llibres de l’any (per ben escrit i per la importància de la seva protagonista). Si no fos de música clàssica, tot el dia en parlariem.” Joan Magrané

“Gorgori aconseguit escriure un volum rigorós, amè i més ben travat del que pot semblar en una primera impressió. L’objectiu no era fàcil i se n’ha sortit amb nota alta que posiciona aquest Tot semblava tan senzill com una referència necessària.” Albert Ferrer Flamarich, Revista Musical Catalana

“Una autèntica immersió en la vida, la família, la trajectòria professional i l’època de Victoria, i enllaça els temes amb desimboltura, aporta dades i fa reflexions improvisades que demostren la intensitat amb la qual ha viscut aquest projecte.” Txell Tena, Núvol.

Quan i on

Data i hora

Dimarts 22 d'octubre - 18:30 h

Participants

Pep Gorgori

Autor

Anna Caballé Masforroll

Professora de la Literatura de la UB i Premi Nacional d’Història 2019

Sílvia Tarragona

Presenta l'acte la periodista

Concert de Marta Mathéu, una de les sopranos catalanes més reconegudes de l’actualitat. Ha cantat sota la direcció de mestres com Gustavo Dudamel i Jordi Savall, i ha protagonitzat òperes com Norma al Gran Teatre del Liceu. I Juan de la Rubia, l’organista titular de la Sagrada Família de Barcelona. Format també com a pianista, és molt poc freqüent veure’l en aquesta faceta, i menys encara acompanyant una cantant. La seva agenda internacional de concerts és impressionant, així com el seu palmarès de premis i reconeixements.

Preus

Socis — Gratuït

No socis — Gratuït

Comparteix amb amics

Ateneubcn.cat participa al Programa KIT DIGITAL, finançat per la Unió Europea-Next Generation EU.

Kit digital