L’Ateneu Barcelonès col·labora amb institucions públiques, empreses i entitats tant pel que fa a l’organització d’activitats, millora d’espais, intercanvi de serveis, com també en el desenvolupament de projectes. Gràcies a l’esforç conjunt s’impulsa l’Ateneu. Afegeix-t’hi!

Administracions públiques

El paper de l’Ateneu en el desenvolupament de la cultura ha estat gairebé sempre reforçat per una voluntat de servei públic que s’ha traduït en la prestació de serveis que cobreixen necessitats dels seus entorns immediats.

En correspondència amb aquesta realitat, les administracions han estat tradicionalment un puntal fort per a l’entitat, amb suport de diferent tipus i intensitat al llarg de la història, però amb una constància remarcable.

Ajuntament de Barcelona – ICUB
L’Ajuntament de Barcelona es va sumar a l’esforç de les administracions per finançar la restauració i reforma de la Biblioteca i la façana de l’Ateneu, la sala d’actes Oriol Bohigas i la sala Pompeu Fabra. A banda d’aquesta aportació s’ha establert un conveni plurianual amb l’Institut Municipal de Cultura (ICUB) que subvenciona anualment la programació cultural de l’entitat, una de les més riques i intenses de la ciutat gestionada des d’una entitat.

Diputació de Barcelona
La Diputació de Barcelona va col·laborar en la restauració i reforma de la Biblioteca de l’Ateneu, de la sala Pompeu Fabra i, durant quatre anys, en el Projecte Almirall. Actualment, i a través de l’Àrea de Cultura, dóna suport al procés d’informatització del catàleg de la Biblioteca.

Generalitat de Catalunya
El Departament de Cultura de la Generalitat va col·laborar en la restauració i reforma de la Biblioteca de l’Ateneu. A més, les programacions culturals de l’Ateneu s’enriqueixen amb els ajuts de les caixes d’estalvis que acorda la Generalitat a través del Departament d’Economia. Cada any es rep el suport de la Institució de les Lletres Catalanes, que permet la programació anual de nombroses activitats i cicles literaris.

Ministerio de Cultura

Els pressupostos generals de l’Estat van incloure una aportació directa a la segona fase de les obres de restauració i reforma de la Biblioteca de l’Ateneu Barcelonès i va col·laborar a finançar la reforma de les façanes del Palau Savassona. A més, gràcies als seus programes de digitalització de revistes i premsa històrica, el ministeri està facilitant la conservació i difusió a través de la xarxa d’una part del patrimoni bibliogràfic de l’entitat.

Mans entrellaçades representant la col·laboració

Col·laboradors de l’Ateneu

El sistema corporatiu de patrocini de l’Ateneu Barcelonès compta amb empreses privades que realitzen aportacions econòmiques diverses.

Amb cadascuna se signa un conveni de col·laboració que especifica els termes de l’acord. En funció de l’aportació es forma part d’una categoria o d’una altra. Actualment el Cercle de Col·laboradors de l’Ateneu el conformen:

 

Entitats amb acords de cooperació

Aquests darrers anys l’Ateneu ha formalitzat convenis de cooperació amb diverses entitats amb les quals acorda un intercanvi de serveis. L’objectiu és obrir l’Ateneu a la ciutadania i, alhora, oferir la institució com un espai de trobada, intercanvi i diàleg. S’han signat convenis amb entitats de tipologia molt diversa i en un ventall molt ampli d’àmbits de cooperació: des de la programació conjunta d’activitats fins a l’intercanvi de serveis o el desenvolupament conjunt de projectes. Són les següents:

Ateneubcn.cat participa al Programa KIT DIGITAL, finançat per la Unió Europea-Next Generation EU.

Kit digital