La biblioteca de l'Ateneu Barcelonès

La biblioteca de l'Ateneu Barcelonès és un espai de lectura i de consulta, un centre modern d’estudi i d’investigació. Per la seva trajectòria i pel patrimoni que preserva és una de les biblioteques civils privades més importants de Catalunya.  
  • Dona servei als socis de l’Ateneu, suport a les activitats que organitzen les seccions, a l'Escola d'Escriptura, a les associacions que acull l'entitat, i a les activitats que s'hi organitzen.
  • L’accés als punts de lectura i el servei de préstec i consulta de documents moderns (publicats a partir de 1951) està restringit als socis.
  • La consulta dels seus fons anteriors al 1950 és oberta a tota la ciutadania, en especial als investigadors, sempre que l'estat de conservació dels documents ho permeti.

Horaris i contacte

De dilluns a dissabte 09:00 - 21:30

Diumenge 10:00 - 18:30

Arxiu Històric de l’Ateneu Barcelonès

Estàs fent un treball de recerca i necessites documentació relacionada amb l’entitat? Posa’t en contacte amb nosaltres.

Accés i consulta
La consulta és pública, però l’accés a la documentació es fa per cita prèvia, cal demanar dia i hora a través del correu electrònic biblioteca@ateneubcn.cat

També pots posar-te en contacte amb nosaltres a través del següent formulari en línia:

Formulari d’informació bibliogràfica

Horari:
Dilluns – divendres: matins de 9 a 14:30h
Dilluns – dijous: tardes de 15:30 a 20h

Arxiu Històric
Detall d'una secció de l'altell de la biblioteca, amb la visualització del passadís, prestatgeries i una part de forjat i vidre

Ateneubcn.cat participa al Programa KIT DIGITAL, finançat per la Unió Europea-Next Generation EU.

Kit digital