Apadrina un llibre!

Col·labora en el projecte de restauració d'obres excepcionals

La iniciativa Apadrina un llibre ha permès, des de l’any 2010 fins desembre de 2014, restaurar 59 volums patrimonials, gràcies a les 223 aportacions que han realitzat 185 padrins.

Quines són les arrels de la iniciativa?

L’origen d’aquest projecte de recuperació del patrimoni bibliogràfic pren com a model les iniciatives del Trinity College de Dublín o la British Library. I és que al llarg de més d’un segle la Biblioteca de l’Ateneu Barcelonès ha construït un valuós fons bibliogràfic que cal preservar.

Per què és necessari aquest projecte?

La Biblioteca de l’Ateneu custodia un fons de gran valor històric i patrimonial. Documents publicats fa més de 3 segles, que cal restaurar. Una recuperació imprescindible, però impossible si no recorrem al micromecenatge i a la col·laboració ciutadana.

Per què col·laborar en la restauració de llibres?

Per a salvaguardar i participar en la conservació de llibres que formen part del nostre patrimoni cultural, i continuar amb la tasca que ha permès recuperar obres úniques de la nostra història.

 

Com pots participar?

Visita la Biblioteca de l’Ateneu Barcelonès, ens trobaràs al carrer de la Canuda, 6 de Barcelona, adreça’t a l’Administració de l’Ateneu Barcelonès (Tel. 93 343 61 21) o pots enviar un correu electrònic a biblioteca@ateneubcn.cat

També podeu omplir el formulari que trobareu a continuació d’aquesta informació.

Totes les obres es poden apadrinar, amb una aportació mínima de 25 euros.

Què farem amb la teva aportació?

Restaurarem, digitalitzarem i preservarem llibres amb més de 300 anys d’història.

Com agrairem la teva col·laboració?

– Rebràs un certificat personalitzat amb el nom del padrí.

– El teu nom o el de la persona que vulguis constarà a la caixa de conservació creada especialment per al llibre restaurat.

– El teu nom o el de la persona que vulguis serà mencionat en els agraïments que trobaràs a la web i a la fitxa del llibre.

– Et convidarem al Dia del Padrí. En aquesta jornada t’explicarem el procés de restauració del llibre, el podràs veure i tocar.

– Participaràs en el sorteig d’un lot de llibres.

Vols veure els resultats de les restauracions?

Pots consultar la galeria d’imatges de llibres apadrinats a la web de l’Ateneu Barcelonès fent clic aquí

Formulari d'apadrina un llibre

  Dades del sol·licitant

  Quina obra vols apadrinar?

  Donació

  Privacitat

  El teu nom o el de la persona que vulguis constarà a la caixa de conservació creada especialment per al llibre restaurat i serà mencionat en els agraïments que trobaràs a la web i a la fitxa del llibre.

  Omple els següents camps si a l'apadrinament vols que consti el nom d'una altra persona

  Procediment de pagament

  Hauràs de fer la transferència bancària al compte bancari de l’Ateneu Barcelonès (ES39 2100 0900 94 0204800495), indicant a l’assumpte “Apadrina” i el teu nom i cognoms com a remitent.

  D'acord amb la Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal (LOPD 15/199 de 13 de desembre), t'informem que les dades que ens facilites seran incorporades a un fitxer automatitzat, prèviament comunicat a l'Agència de Protecció de Dades, del qual és titular l'Ateneu Barcelonès i que el seu tractament està destinat exclusivament al desenvolupament de les activitats pròpies de l'entitat. Pots fer ús del teu dret d'accés, rectificació o cancel·lació de les seves dades mitjançant un escrit adreçat a l'Ateneu Barcelonès, Canuda, 6 08002 Barcelona.

  Ateneubcn.cat participa al Programa KIT DIGITAL, finançat per la Unió Europea-Next Generation EU.

  Kit digital