Tertúlies

Dilluns 13 de gener - 17:00 h - 18:30 h

Sant Antoni, desaparegut [Tertúlia Amics de la història]

Sant Antoni, desaparegut. Un barri encaixat entre el Raval i el Poble-sec, amb Josep Fabra Llahí,  mestre, filòleg i autor de L’Abans: Recull gràfic de Barcelona-Sant Antoni (1870-1990). Presenta Miquel Nistal, ateneista de la Secció d’Història.

Cal confirmar assistència a amicsdelahistoria2015@gmail.com

A partir del 1860, i com a efecte de l’aprovació del Pla Cerdà, el territori situat més enllà del portal medieval de Sant Antoni es va configurar com un nou barri barceloní. El mercat es va inaugurar el 1882 i es va convertir en un veritable pal de paller. A redós seu es va desenvolupar una gran activitat comercial que històricament s’ha mantingut. D’altra banda, la seva ubicació, una mena de falca entre el Raval i el Poble-sec, ha estat un altre senyal d’identitat. Això explica el seu caràcter menys burgès respecte de la resta de l’Eixample.

Però Sant Antoni és molt més que aquestes senyals d’identitat esmentades. El segle XX va ser testimoni i, sovint, protagonista de fets històrics. Per exemple, la Setmana Tràgica de 1909. I, posteriorment, alguns edificis com el Teatre Circ Olympia o el Gran Price van deixar petjada a la història de la ciutat. La llista podria ser més extensa.

Molt més recentment, Sant Antoni, no solament no ha estat aliè a nous debats ciutadans, sinó que ha adquirit un gran protagonisme i ha estat objecte de la controvèrsia ciutadana. En són una mostra les superilles promogudes per l’ajuntament d’Ada Colau o l’obertura del centre LGTBI al carrer Comte de Borrell.

Inscripció amicsdelahistoria2015@gmail.com.

Coordina Joan Solé Camardons.

Quan i on

Data i hora

Dilluns 13 de gener - 17:00 h

Localització

Sala Pompeu Fabra

Preus

Socis — Gratuït

No socis — Gratuït

Comparteix amb amics

Ateneubcn.cat participa al Programa KIT DIGITAL, finançat per la Unió Europea-Next Generation EU.

Kit digital