Cicle “Repensant Barcelona”. Entre l’impuls global i els reptes locals
Barcelona afronta grans reptes per esdevenir una ciutat més sostenible i saludable. L’augment del preu de l’habitatge, els conflictes al voltant de la mobilitat i la necessitat d’integrar l’ecologia urbana són qüestions que impacten directament en la qualitat de vida dels seus habitants. Com podem garantir una ciutat més sostenible i saludable? Quines són les tensions entre les polítiques de mobilitat, l’habitatge i l’ecologia urbana? Reflexionarem sobre els reptes d’un urbanisme que posi les persones i el medi ambient al centre. El cicle continua: 29 de maig: 2 anys de mandat: debat estratègic i horitzons de futur / 18.30 h Sala Bohigas Més informació aquí |
Dijous 24 d'abril - 18:30 h - 20:00 h
Barcelona habitable? Urbanisme, mobilitat i reptes ambientals
Quan i on
Data i hora
Dijous 24 d'abril - 18:30 h
Localització
Auditori Oriol BohigasParticipants

Marc Pradel
Professor agregat de sociologia urbana a la Universitat de Barcelona. El seu treball s’ha enfocat a analitzar el desenvolupament de formes de governança urbana en el context de la UE, amb especial èmfasi en les formes de desenvolupament econòmic i inclusió social i el paper que se li ha otorgat a la ciutadania. Ha analitzat l’emergència de formes de governança participades per la ciutadania en base als acords publico-comunitaris. Des d’aquesta perspectiva, actualment analitza la transformació de les agendas de creixement i cohesió en el marc de la crisi ecològica.

Maria Buhigas
Arquitecta en Cap de l’Ajuntament de Barcelona. És llicenciada en Arquitectura per l’ETSAB (UPC) i Master of Science in Urban Planning per la Universitat de Columbia (UC-NewYork). Anteriorment, ha desenvolupat la seva feina professional des del seu estudi (2014 – 2023), va formar part de l’equip de Barcelona Regional (1999-2013), on va dirigir el Departament d’Estratègia Urbana (2006-13). Ha estat membre de Consell Científic Assessor de l’agència europea ESPON (2017-19) i regidora de l’Ajuntament de Barcelona (2019-20).

Salvador Rueda
Ecòleg urbà i president de la Fundació Ecologia Urbana i Territorial. Va ser fundador i director de l’Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona entre els anys 2000 i 2020. El seu treball s’ha centrat en l’anàlisi i planificació de sistemes urbans complexos amb criteris de sostenibilitat. Ha desenvolupat models d’ocupació i metabolisme urbans, així com el concepte d’urbanisme ecosistèmic, del qual la superilla n’és la unitat bàsica. Ha dirigit més de 400 projectes urbans i territorials en 144 ciutats arreu del món. És autor de diverses publicacions sobre ecologia urbana i planificació sostenible, entre les quals destaca Urbanismo Ecosistémico i Regenerando el Plan Cerdà.