repensem l’amor amb bell hooks
L’amor i les teories relacionals són una de les grans temàtiques dels feminismes contemporanis, i també part de la línia de debats i conferències que hem organitzat des de la Secció de Feminismes en els últims mesos. Eva Illouz o bell hooks son dues de les referents més actuals del tema.
En aquesta ocasió, coincidint amb la traducció de l’editorial Tigre de paper titulada Tot sobre l’amor, de bell hooks, parlarem de la visió de l’amor com una elecció i acció basada en la cura, la responsabilitat, el respecte i el compromís, més enllà d’una simple emoció. Veurem com relaciona aquesta idea revolucionària amb el patriarcat, el capitalisme i la cultura individualista i com l’amor no ha de limitar-se a l’àmbit romàntic, sinó que ha de guiar la comunitat i la justícia social.
bell hooks (1952-2021), escrit en minúscules per donar importància a la seva obra, fou una escriptora, feminista i activista social estatunidenca. Escriví des de la interseccionalitat de raça, classe i gènere en l’educació, l’art, la història, la sexualitat i els mitjans de comunicació. Va publicar més de 40 llibres i nombrosos articles, va aparèixer en documentals i va participar en multitud de conferències públiques. Algunes de les seves obres traduïdes al català són La voluntat de canviar. Homes, masculinitat i amor (2021); Ensenyar pensament crític (2022); El feminisme és per a tothom (2023); o el darrer Tot sobre l’amor (2024).
Amb Georgina Monge, politòloga i activista experta en feminismes i Lurdes Quintero, mediadora de conflictes. Presenta l’acte: Júlia Pedra, ponent adjunta de la secció.
En col·laboració amb Tigre de paper.