fent camí cap a un futur esperançador
Quin paper juga l’esperança en la construcció d’un futur ecològicament sostenible –i esperançador? En aquest diàleg, es plantejarà un debat entre diverses veus, perfils i maneres de pensar del món de l’ecologia al voltant de l’esperança climàtica i ecològica donat l’estat de la qüestió. Existeix una sola resposta correcta, un sol camí possible, i una sola manera de tenir esperança en la construcció d’aquestes ecologies pel demà?
Ponents de la taula
ANTONIO TURIEL. Científic i divulgador, llicenciat en Física i Matemàtiques i doctor en Física Teòrica per la Universitat Autònoma de Madrid. Treballa com a investigador científic a l’Institut de les Ciències del Mar de Barcelona. Entre les seves darreres publicacions destaquem El futur d’Europa: com decréixer per a una reindustrialització urgent (Destino Cat, 2024).
ANTÒNIA CASELLAS. Professora de Geografia a la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva investigació es centra en la intersecció entre diversitat econòmica, producció de l’espai i reducció de desigualtats i vulnerabilitat envers el canvi climàtic.
EVA VILASECA. Biòloga especialitzada en ecologia i economia social i solidaria. És membre de l’Assamblea Catalana per la Transició Ecosocial; també de la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya (XES). Coimpulsa amb Rubén Suriñach un projecte que promou la transició ecosocial, “FUTURS (IM)POSSIBLES”, “propostes i imaginaris per fer front a la crisi ecosocial”.