Conferència

Dijous 10 d'octubre - 19:30 h - 21:00 h

Debat 2: Educació per a la moralitat. Però com?

Biennal del Pensament

Sèrie de debats per a commemorar el Tricentenari d’Immanuel Kant

Encara que l’ésser humà “ha de ser educat per al bé”, aquell “que l’ha d’educar … és també un ésser humà”. (Kant, Anthropologie in pragmatischer Hinsicht, 1798). Contràriament a les idees populars, Kant té punts de vista realistes sobre la dificultat de l’educació moral i que ha de prescindir de la prèdica, basant-se millor en un coneixement intel·ligent de la naturalesa humana. Què significa això per a avui? Amb quins objectius i mètodes poden els educadors ensenyar a actuar moralment i a arrelar actituds morals fermament en nosaltres? Fins a quin punt són realistes els objectius de Kant?

Aquestes preguntes seran la base del segon debat sobre Kant i la educació per a la llibertat. Moderat per la filòsofa política Serena Olsaretti de la Universitat Pompeu Fabra, exposaran les seves idees la catedràtica de filosofia pràctica de la Universitat de Tübingen i ex-secretària d’Estat de la República Federal d’Alemanya, Sabine Döring i catedràtic a la Universitat de Bristol i especialista en Kant, Martin Sticker.

Acte en alemany amb servei de traducció simultània.

 

Quan i on

Data i hora

Dijous 10 d'octubre - 19:30 h

Participants

Sabine Döring

Professora de Filosofia Pràctica a la Universitat de Tübingen, i va ser secretària d'estat al Ministeri Federal d'Educació i Recerca (BMBF) de la República Federal d’Alemania. Döring es va doctorar el 1997 a la Universitat Georg-August de Göttingen i es va habilitar el 2005 a la Universitat de Duisburg-Essen. Ha dirigit la càtedra de Filosofia a la Universitat de Tübingen des del 2008 i ha estat membre de la junta del Centre Werner Reichart per a la Neurociència Integrativa (CIN).

Martin Sticker

Catedràtic d'Ètica al Departament de Filosofia de la Universitat de Bristol, s'ha centrat principalment en Immanuel Kant. Sistemàticament, està interessat en la qüestió de quina és la teoria moral correcta o millor.

Serena Olsaretti

Filòsofa política. Treballa a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i com a professora d'investigació a l'ICREA. Abans de traslladar-se a Barcelona, va ser professora universitària a la Universitat de Cambridge i membre del St. John's College. A la Pompeu Fabra, treballa al Departament de Dret i és membre del Grup de Dret i Filosofia, així com del Comitè Científic del BIAP - Institut de Filosofia Analítica de Barcelona.

Organitzats per Goethe-Institut Barcelona i Thomas Sturm

En cooperació amb el Consulat General d’Alemania, Amigos del Goethe-Institut Espanya i Pro Helvetia.

Preus

Socis — Gratuït

No socis — Gratuït

Comparteix amb amics

Ateneubcn.cat participa al Programa KIT DIGITAL, finançat per la Unió Europea-Next Generation EU.

Kit digital