Conferència

Divendres 11 d'octubre - 18:30 h - 20:30 h

Debat 3: Educació per a la democràcia. Però com? - Biennal del Pensament

Biennal del Pensament

Sèrie de debats per a commemorar el Tricentenari d’Immanuel Kant

Encara que l’ésser humà “ha de ser educat per al bé”, aquell “que l’ha d’educar … és també un ésser humà”. (Kant, Anthropologie in pragmatischer Hinsicht, 1798). Contràriament a les idees populars, Kant té punts de vista realistes sobre la dificultat de l’educació moral i que ha de prescindir de la prèdica, basant-se millor en un coneixement intel·ligent de la naturalesa humana. Què significa això per a avui? Amb quins objectius i mètodes poden els educadors ensenyar a actuar moralment i a arrelar actituds morals fermament en nosaltres? Fins a quin punt són realistes els objectius de Kant?

Aquestes preguntes seran la base del segon debat sobre Kant i la educació per a la llibertat. Moderat per la filòsofa política Serena Olsaretti de la Universitat Pompeu Fabra, exposaran les seves idees la catedràtica de filosofia pràctica de la Universitat de Tübingen i ex-secretària d’Estat de la República Federal d’Alemanya, Sabine Döring i catedràtic a la Universitat de Bristol i especialista en Kant, Martin Sticker.

 

Quan i on

Data i hora

Divendres 11 d'octubre - 18:30 h

Participants

Francis Cheneval

Professor titular i cap de la càtedra de Filosofia Política a la Universitat de Zuric des del 2011. Es va doctorar cum laude a la Universitat de Friburg, Suïssa, i va obtenir la seva habilitació a la Universitat de Zuric. Cheneval ha ocupat nombroses posicions acadèmiques destacades, incloent-hi càtedres convidades a la Universitat Lliure de Brussel·les i la Universitat de Nantes.

Josep Lluís Martí

Professor associat de Filosofia del Dret a la Universitat Pompeu Fabra des de 2007. Té una llicenciatura en Dret (1997) i un doctorat en Ciències Polítiques i Socials (2004) de la mateixa universitat.

Thomas Sturm

ICREA Research Professor a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va estudiar Filosofia, Història i Ciències Polítiques a la Universitat de Göttingen i a la Universitat de Califòrnia a San Diego. Va obtenir el seu doctorat el 2007 a la Universitat de Marburg.

Organitzats per Goethe-Institut Barcelona i Thomas Sturm

En cooperació amb el Consulat General d’Alemania, Amigos del Goethe-Institut Espanya i Pro Helvetia.

Preus

Socis — Gratuït

No socis — Gratuït

Comparteix amb amics

Ateneubcn.cat participa al Programa KIT DIGITAL, finançat per la Unió Europea-Next Generation EU.

Kit digital