quan l’art esdevé llavor d’un demà possible
No podem concebre un món esperançador sense tenir present la capacitat transformadora de la creació artística. Així, el potencial creatiu de l’art sembla ser el primer pas per tenir esperança i imaginar un futur millor. Com pot l’art fer alçar veus no escoltades? Com és capaç de crear una realitat extradiscursiva? Entre la vessant purament estètica i aquella vinculada a la política, aquesta conversa versarà sobre el potencial transformador de l’art.
Ponents de la taula
TAMARA DJERMANOVIC. Professora i investigadora a la Universitat Pompeu Fabra, dirigeix el Grup de Recerca “Seminari d’estudis eslaus” i ha publicat llibres i articles estudiant Dostoievski, Tarkovski i el pensament eslau. Guardonada amb la medalla Dostoievski el 2021, la seva obra més autobiogràfica, Viaje a mi país ya inexistente, reflecteix el seu diàleg constant entre identitat, memòria i cultura.
ENRIC PUIG PUNYET. Filòsof, escriptor i comissari d’exposicions, Enric Puig és una veu destacada en l’anàlisi de la digitalització i el seu impacte en la cultura i la societat. Doctor en Filosofia i Teoria de l’Art Contemporani per la UAB i l’École Normale Supérieure de París, ha impulsat projectes en institucions com el CCCB, el MACBA i Arts Santa Mònica, centre que dirigeix des de 2021. La seva trajectòria es carateritza per una mirada innovadora envers el paper de les institucions culturals en l’era digital.
SEMOLINA TOMIC. Creadora escència polifacètica que ha deixat una empremta profunda en el teatre independent i experimental de Barcelona. Formada en dansa, interpretació i música entre Croàcia, Amsterdam i Barcelona, va ser membre de La Fura dels Baus abans de fundar la seva companyia, Semolinika Teatre, i impulsant el referent que és avui l’Antic Teatre. La seva obra divergeix entre el teatre físic, la dansa, la performance i les instal·lacions multimèdia amb una aposta radical per l’experimentació i provocació escènica.