Anys després de l’esclat de la bombolla immobiliària del 2008 en el context de la Gran Recessió, l’habitatge torna a ser una de les principals problemàtiques per a la ciutadania.
L’augment dels lloguers, la persistència dels desnonaments o la dificultat del jovent per emancipar-se del nucli familiar són només algunes de les formes en què s’evidencia aquesta major preocupació.
En aquest acte explorarem l’estat de la qüestió a través d’una anàlisi de l’actualitat que impliqui una reflexió al voltant de l’acció política que es pot dur a terme des de les institucions i el sindicalisme d’habitatge. Alhora, aquesta conversa servirà per posar de manifest les nocions de filosofia política que subjauen els debats al voltant de l’habitatge, especialment la relació entre dues de les principals institucions sobre les quals es fonamenta la societat contemporània: l’Estat i la propietat privada.
Quina ha de ser l’estratègia política per a la superació de la crisi d’habitatge? Té legitimitat i capacitat l’Estat per intervenir el mercat immobiliari? Són el dret a l’habitatge i el dret a la propietat privada compatibles?
Us hi esperem!