Taula rodona

Dimarts 29 d'abril - 18:30 h - 20:30 h

Llegir ens fa diferents?

L’impacte de la lectura en el cervell

Llegir és molt més que una activitat plaent: quan obrim un llibre, posem en marxa una autèntica xarxa neuronal que connecta emocions, records, aprenentatges i imaginació. Però… què passa exactament al nostre cervell mentre llegim? Com influeix aquesta activitat en el seu desenvolupament i funcionament? Existeixen diferències entre un cervell lector i un que no ho és? I, sobretot, podem protegir la nostra salut cerebral a mesura que envellim a través d’hàbits com la lectura?

En aquesta xerrada, de la mà d’Alba Roca Ventura i David Bartrés-Faz, investigadors de la Barcelona Brain Health Initiative (BBHI) de l’Institut Guttmann, descobrirem com la lectura contribueix a mantenir el cervell actiu i saludable al llarg del temps. Parlarem d’un concepte clau per entendre aquest òrgan fascinant: la plasticitat cerebral, la capacitat que té el cervell per adaptar-se i transformar-se davant l’estímul de noves experiències. Veurem quin paper hi juguen la lectura i altres activitats cognitives i com aquestes poden ajudar-nos a preservar la salut cerebral i la qualitat de vida.

Una cita imprescindible per reivindicar que llegir no només ens entretén, sinó que també ens cuida.

Quan i on

Data i hora

Dimarts 29 d'abril - 18:30 h

Localització

Auditori Oriol Bohigas

Participants

Dra. Alba Roca Ventura

neuropsicòloga i investigadora de la Barcelona Brain Health Initiative postdoctoral de l’Institut Guttmann

David Bartrés-Faz

investigador principal de la Barcelona Brain Health Initiative de l’Institut Guttmann i catedràtic de Psicologia Mèdica a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona

Presenta l’acte: Joan Vives, ponent Secció Cinecies i Tecnologia.

En col·laboració amb l’Institut Guttmann.

Preus

Socis — Gratuït

No socis — Gratuït

Comparteix amb amics

Ateneubcn.cat participa al Programa KIT DIGITAL, finançat per la Unió Europea-Next Generation EU.

Kit digital