emergir de les cendres de la barbàrie
Com es pot tenir esperança tot considerant el passat? La intenció d’aquesta reflexió és cercar un diàleg entre la memòria de l’esperança i l’esperança de la memòria; sempre considerant l’esperança en clau col·lectiva des d’una vessant social i política. Quin paper ha jugat l’esperança en moments de canvis socials com ara revolucions, processos de pau i canvis de règim?
Ponents de la taula
ADRIÀ VILCHES. Llicenciat en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona i del Màster en Filosofia Teòrica i Pràctica per la UNED . És docent de secundària i va ser membre del projecte teòric-polític conegut com a Impremta Popular de Ciutat Vella, institució a la qual representa, dedicada a les relacions històriques entre teoria i pràctica del moviment obrer. A més és el presentador del programa “72dies” del mitjà de comunicació Horitzó.
TERESA ABELLÓ. Professora i doctora en Geografia i Història a la Universitat de Barcelona. Coordina el màster en Historia Contemporània i Món Actual (UB) i els darrers temes de la seva recerca s’han centrat en les avantguardes i l’obrerisme durant els anys vint del segle XX.
JORDI IBÁÑEZ. Professor, escriptor i doctor en Filologia Germànica per la Universitat de Barcelona. Actualment, és docent al Departament d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra. Ha estat crític literari d’El País i entre les seves darreres publicacions destaca Buenas noches, lechuza (Tusquets editores, 2025).