ALBA FONT - ARTS VISUALS [artsvisuals@ateneubcn.cat]
Dissenyadora gràfica i directora creativa especialitzada en projectes culturals. Actualment, treballa a la Fundació Vila Casas com a dissenyadora editorial i de gràfica expositiva. Ha treballat en projectes per a la Fundació Brossa, el CCCB, el MACBA, el Museu del Disseny, Bòlit — Centre d’Art Contemporani de Girona o l’Institut del Teatre, entre d’altres.
JOAN VIVES TOMÀS - CIÈNCIES I TECNOLOGIA [ciencies@ateneubcn.cat]
Professional amb més de 20 anys de lideratge en la gestió de centres de recerca. Actualment, és el gerent del Centre de Regulació Genòmica de Barcelona. Amb una formació en enginyeria tècnica, gestió d’operacions, desenvolupament i economia de la salut, ha residit a diversos països com el Regne Unit, Moçambic i Gàmbia, aportant una perspectiva global al seu treball.
NIL RUIZ - CINEMA [cinema@ateneubcn.cat]
Jurista graduat en Dret per la Universitat de Barcelona. Està cursant el Màster d’advocacia a la Universitat Pompeu Fabra i cursant un curs de direcció i guió a l’escola de cinema Bande à Part.
Ha participat en el jurat d’un festival de cinema local a Catalunya en la secció jove. I està en procés d’escriptura del guió d’una pel·lícula.
JORDI CARRASCO - ECOLOGIA [ecologia@ateneubcn.cat]
Periodista i divulgador especialitzat en sostenibilitat i tecnologia. Actualment és director d’IGNITE i cap de projectes educatius en sostenibilitat. Anteriorment ha estat director del Biomimetic Sciences Institute, cap de comunicació del laboratori d’innovació ciutadana Citilab i director editorial del suplement de RSE “Nuevos Valores” de La Vanguardia entre altres projectes.
MIQUEL ÀNGEL BARRABIA AGUILERA - ECONOMIA [economia@ateneubcn.cat]
Economista i llicenciatura de dret. L’Ateneu ha format part de la seva vida, per la Biblioteca però també perquè he assistit sovint a conferències i tertúlies. La seva experiència professional se centra en la fiscalització de comptes i en l’auditoria d’ajuntaments i consorcis. També ha participat en el control econòmic i financer d’equipaments esportius.
EDU VERDÚ - ESCACS [escacs@ateneubcn.cat]
Músic, traductor, editor i economista, i la seva passió pels escacs va començar de molt petit, quan el seu pare (exjugador de la secció) li va encomanar l’amor per la dríada Caissa.
A finals dels noranta va jugar la lliga infantil amb la Unió Graciènca d’Escacs (U.G.A.), braç a braç amb companys que, anys després, esdevindrien jugadors d’elit.
MARTÍ SERRA - ESTUDIS POLÍTICS I SOCIALS [epjs@ateneubcn.cat]
Graduat en Filosofia, Política i Economia per l’Aliança4Universitats (UPF-UAB-UAM-UC3M) i estudiant el Màster en Afers Europeus a l’Institut d’Estudis Polítics de París (Sciences Po). Els estudis en Filosofia, Política i Economia m’han donat el bagatge per interpretar els processos polítics des de perspectives diverses, ampliades amb estades a Sciences Po i a la University of California Los Angeles (UCLA). Becat per la Fundació Ramón Areces per l’ampliació d’estudis en ciències socials, m’interessa especialment la relació entre l’Economia Política Internacional i la geopolítica.
ARIADNA ROMANS I TORRENT - FEMINISMES [feminismes@ateneubcn.cat]
Politòloga i filòsofa. Té un màster en Estudis del Desenvolupament Internacional per la Universitat d’Amsterdam i actualment fa recerca en els àmbits del canvi climàtic, l’aigua i el gènere. Va rebre la Beca Yarza 2023, on està fent un estudi sobre com afecta la sequera a les dones rurals de Catalunya. Escriu regularment a VIA Empresa i Ethic Magazine, com també col·labora puntualment amb altres mitjans.
BERTA GALOFRÉ CLARET - FILOSOFIA [filosofia@ateneubcn.cat]
Graduada en Humanitats per la UPF (2017-2021) i té un màster en
Pensament Contemporani i Tradició Clàssica per la UB (2021-2023). Actualment és doctoranda amb una tesi sobre la relació entre l’ètica i l’estètica i la representació del trauma en el pensament d’Emmanuel Lévinas.
Ha estat guardonada amb diferents beques que li han permès fer estades de recerca i ampliar els seus estudis.
JOAN SOLÉ CAMARDONS - HISTÒRIA [historia@ateneubcn.cat]
Llicenciat en Geografia i Història, tinc estudis en Planificació i Serveis Lingüístics (UB) i Màster de Tècniques d’Investigació Social Aplicada (TISA) de la UB i de la UAB. També ha estat fundador i coordinador de la tertúlia “Amics de la Història” de l’Ateneu Barcelonès i ponent de la Secció d’Història (2015-2020).
Ha estat professor i formador de professorat de llengua catalana per a adults. Professor del Màster de Lingüística Aplicada de la UB. Coordinador tècnic del Pla general de normalització lingüística de la Generalitat de Catalunya. Premi “Modest Reixach” 2013 de sociolingüística per l’obra Anàlisi de l’Enquesta d’Usos Lingüístics a la Població 2008.
MIREIA ARGUIJO BADIA - LLENGUA I LITERATURA [literatura@ateneubcn.cat]
Graduada en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra amb la menció d’estudis Moderns i Contemporanis. Actualment, estudia el darrer curs de Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona i s’interessa per la literatura catalana dels segles XIX i XX. Guanyadora del premi de l’IEC – Fundació Mercè Rodoreda 2023, ha fet recerca sobre la narrativa tardana de l’autora gràcies a una beca de col·laboració del Ministeri amb el Departament d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra.
MARIA ISART - MÚSICA [musica@ateneubcn.cat]
Soprano i Graduada en Relacions Laborals i Ocupació per la URV. Formada en teatre, dansa i música.
He format part del Cor Jove de l’Orfeó Català del Palau de la Música Catalana i de diferents cors a nivell nacionals que m’han permès fer gires per Rússia i Alemanya. He tingut l’oportunitat de formar-me amb grans cantants d’òpera.
L’any 2023 vaig ser galardonada amb el Premi Extraordinari de la Fundació Ferrer-Salat del Concurs Internacional Tenor Viñas.
ANDREA PEREIRA - TEATRE [teatre@ateneubcn.cat]
Barcelona, 1995. Graduada en Estudis de Francès i Espanyol amb menció en Literatura Comparada (UAB, Premi Extraordinari de Fi d’Estudis), postgrau en Literatura Contemporània (UOC), màster en Estudis Hispànics (Université Paul Valéry, Montpellier 3) i estudiant del grau en Llengua i Literatura Catalanes (UOC). Actualment és professora associada en l’àrea de Teoria de la Literatura de la UAB i prepara una tesi doctoral sobre les relacions dialògiques entre crítica literària i creació poètica en alguns poetes catalans de la primera meitat del segle XX. També forma part del Centre de Recerca en Arts Escèniques (CRAE) i és una de les crítiques literàries de La Lectora i Caràcters. Així mateix, és secretària de redacció de la Revista de Catalunya i membre de la junta directiva de l’Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalanes.