Notícia Cròniques

Dilluns 10 de juny - 00:00 h

Èxit en el seguiment de les eleccions europees al jardí

Quasi 200 persones van passar al llarg de la nit de diumenge passat pel jardí de l’Ateneu per fer el seguiment de les eleccions europees.

Organitzat per la Fundació Catalunya-Europa i la Tertúlia jove Cafè Continental, i amb el suport de l’oficina permanent del Parlament Europeu a Barcelona, l’acte va durar quatre hores sota la conducció de la periodista Lara Malvesí.

Hi va haver dues taules rodones per analitzar els reptes de la nova legislatura, fer  valoració de la campanya, analitzar els problemes habituals de participació,… i també per valorar els primers resultats de l’escrutini. Hi van participar Henry de Laguerie, corresponsal belga a Barcelona, Eva Anduiza, professora de Ciències Polítiques de la UAB, Steven Forti, historiador, Débora Miralles, politòloga, i Dolors Camats, directora de la Fundació Catalunya-Europa.

També va haver-hi espai per donar veu a entitats joves com debat.org, Joves Europeus Federalistes, Secció d’Estudis Polítics i Jurídics de l’AB i l’Equipo Europa i, encara més, per fer una activitat interactiva: el Kahoot de la Unió Europea.

Diversos mitjans de comunicació van fer cap al jardí per realitzar diverses connexions en directe per als seus respectius programes.

L’ambient distès i amable -encara que poc eufòric amb les previsions dels resultats- va facilitar compartir la convicció que el projecte europeu és més necessari que mai i que només participant-hi pot esdevenir més útil per al futur de les nacions que en formem part.

Divendres 27 de setembre - 10:00 h

-

1 MIN DE LECTURA

Club de català a l’Ateneu

Ateneubcn.cat participa al Programa KIT DIGITAL, finançat per la Unió Europea-Next Generation EU.

Kit digital