Presentació de llibre Taula rodona

Dilluns 30 de setembre - 18:30 h - 20:30 h

On son les dones?

El llibre On són les dones? Vides i manifestos, publicat recentment per Pilar Godayol a Eumo Editorial, ofereix una compilació exhaustiva de sis-cents anys de tradició feminista occidental a través de vint obres literari-polítiques. Organitzat cronològicament, el llibre combina textos biogràfics amb fragments d’obres i presenta vint-i-dues veus (vint dones i dos homes) que «van dedicar les seves vides als ideals i moviments revolucionaris i d’emancipació femenina, deixant-hi una empremta escrita». En aquesta sessió, analitzarem alguns dels perfils més rellevants i debatrem sobre la importància de visibilitzar la història d’aquestes feministes, que, amb les seves aportacions, han obert el camí per a les dones que avui continuen lluitant contra el sistema patriarcal.

Pilar Godayol és catedràtica de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. Ha publicat assaigs sobre història de les dones, literatura i traducció, com ara Espais de frontera.Gènere i traduccióGermanes de ShakespeareVirginia WoolfDones de BloomsburyMoments femenins de la humanitatViatgeres i escriptoresTres escriptores censurades, i Feminismes i traducció (1965-1990).

Quan i on

Data i hora

Dilluns 30 de setembre - 18:30 h

Localització

Petit Ateneu

Participants

Pilar Godayol

catedràtica de Traducció de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i coordinadora del grup de recerca GETLIHC (Grup d’Estudis de Gènere: Traducció, Literatura, Història i Comunicació).

Presenta Ariadna Romans, ponent de la secció de Feminismes.

Amb la col·laboració d’Eumo Editorial

Preus

Socis — Gratuït

No socis — Gratuït

Comparteix amb amics

Ateneubcn.cat participa al Programa KIT DIGITAL, finançat per la Unió Europea-Next Generation EU.

Kit digital