Projecció de pel·lícula

Divendres 27 de setembre - 18:30 h - 20:30 h

Pel·lícula "Persona", d’Ingmar Bergman

Projecció de la pel·lícula “Persona” d’Ingmar Bergman i posterior col·loqui amb Xavier Puebla i Meritxell Salvany, traductora del llibre Llanterna màgica, les memòries del director, que s’acaba de traduir al català per l’editorial Flâneur.

La pel·lícula de Bergman és considerada una de les obres mestres del cinema del segle xx. És un dels films més audaços del director suec, des d’un punt de vista formal, ja que introdueix nombrosos elements vanguardistes dels corrents renovadors del cine de la nouvelle vague francesa i del free cinema anglosaxó.

Meritxell Salvany, és llicenciada en Filologia Anglesa per la Universitat de Barcelona i ha realitzat diversos cursos específics sobre literatures i llengües nòrdiques a la Universitat d’Estocolm. Ha traduït autors del suec, el noruec i el danès al català. Del suec, entre d’altres, ha traduït Tove Jansson, Henning Mankell, Gellert Tamas, Golnaz Hashemzadeh Bonde, Dag Hammarskjöld (Premi Nobel de la Pau 1961 a títol pòstum), Elin Cullhed i Elin Nilsson. Els autors més destacats que ha traduït del noruec són Eric Fosnes-Hansen, Jo Nesbø, Lars Mytting, Arne Svingen, Jørn Lier Horst i Linn Ullmann, i dues autores molt aclamades que escriuen en nynorsk per a nens i joves: Maria Parr i Ingunn Thon. Del danès ha traduït Marianne Verge i Dorthe Nors. I ara ha traduït la llanterna màgica d’Ingmar Bergman per l’editorial Flâneur.

 

Xavi Puebla, és un director i guionista. Llicenciat en ciències de la informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha impartit classes des de l’any 2000 en el centre d’estudis cinematogràfics de Catalunya. La primera pel·lícula la dirigeix l’any 2000, “noche de fiesta”. L’any 2003 realitza el curtmetratge “Viernes” pel que va obtenir diversos premis i va ser nominat al Goya al millor curtmetratge de ficció en els premis Goya del 2005. El seu segon llargmetratge va ser l’any 2007 “Bienvenido a Farewell-Gutmann” pel que va reunir també diversos premis, millor guio en el XXXII Festival des Films du Monde de Montréal i el Premi Gaudí al millor guió.
El seu tercer llargmetratge “A puerta fría” l’any 2012, va ser estrenat en el XV Festival de Màlaga de Cine Espanyol, on va rebre el premi de la crítica i el de millor actor, per a Antonio Dechent.

Quan i on

Data i hora

Divendres 27 de setembre - 18:30 h

Participants

Meritxell Salvany

Professora i traductora

Xavi Puebla

Director i guionista

Presenta l’acte: Nil Coronas

En col·laboració amb: Acontracorriente

Preus

Socis — Gratuït

No socis — Gratuït

Comparteix amb amics

Ateneubcn.cat participa al Programa KIT DIGITAL, finançat per la Unió Europea-Next Generation EU.

Kit digital