ÚLTIMA HORA

Conferència

Dilluns 17 de juny - 18:30 h

Menjar carn és un deure moral?

Una anàlisi des de la Filosofia Analítica

Els dilemes morals que els i les filòsofes ens plantegem sovint estan fora de l’àmbit ordinari de la nostra vida, no obstant n’hi ha un al qual ens enfrontem dia a dia quan anem a fer la compra: hauria de menjar carn? És moral consumir productes que han hagut d’afligir un patiment molt gran a uns éssers animals amb l’objectiu de satisfer el nostre plaer gustatiu?

Aquest tema ha estat present a tota la història de la Filosofia així com al nostre propi dia a dia. S’han donat molts arguments per a defensar la permissivitat del consum de carn, però nosaltres ens centrarem a elucidar i discutir una nova proposta que va encara un poc més enllà: defensar que el consum de carn és un deure que tenim els éssers humans vers determinades espècies, proposta defensada recentment per Nick Zangwill al seu article “Our Moral Duty to Eat Meat”. Tenim bones raons per acceptar que el consum de carn és un deure moral?

Amb l’ajuda de la Filosofia Analítica – que no és pas estranya a les discussions pràctiques de Filosofia – discutirem amb profunditat la validesa i la correcció d’aquest tipus d’argumentació.

Quan i on

Data i hora

Dilluns 17 de juny - 18:30 h

Localització

Sala Sagarra

Participants

Adrià Solís

investigador predoctoral de LOGOS i BIAP de la Universitat de Barcelona

Preus

Socis — Gratuït

No socis — Gratuït

Comparteix amb amics

Ateneubcn.cat participa al Programa KIT DIGITAL, finançat per la Unió Europea-Next Generation EU.

Kit digital