Tertúlies

Dilluns 03 de juny - 17:00 h

Torturades [Tertúlia Amics de la història]

Torturades: tortura amb biaix de gènere. Tertúlia amb Gemma Pascual. Llibre: Torturades. Via Laietana, 43. Vint-i-dues dones, testimonis del terror (1941-2019), Editorial Comanegra, 2023, 360 p.

La historia de la comissaria de Via Laietana es fosca i opaca. Una historia marcada per la por, el silenci i la impunitat. Però avui la por queda enrere, el silenci comença a trencar-se i la impunitat es combat. Perquè es ara o mai: ni por, ni silenci ni impunitat. A Torturades, Gemma Pasqual, recull els testimonis de 22 dones víctimes de violència policial a Via Laietana.

Al llarg dels anys i fins a dia d’avui, una gran quantitat d’acusacions de tortura i violència policial planen sobre l’edifici deixant-hi una ombra espessa, i aquest llibre mira d’aclarir-la gràcies a la veu de les dones.

Elles ens expliquen el que hi van viure; les seqüeles físiques i emocionals d’aquell tràngol i quina relació tenen amb el record. Són relats de dignitat i justícia. Testimonis contra l’oblit que trenen una crònica corprenedora del que no hauria d’haver passat mai.

Coordinador: Joan Solé Camardons

Inscripció prèvia obligatòria a: amicsdelahistoria2015@gmail.com

Quan i on

Data i hora

Dilluns 03 de juny - 17:00 h

Localització

Sala Pompeu Fabra

Participants

Preus

Socis — Gratuït

No socis — Gratuït

Comparteix amb amics

Ateneubcn.cat participa al Programa KIT DIGITAL, finançat per la Unió Europea-Next Generation EU.

Kit digital