L’escola d'escriptura més gran d'Europa

Més de 30.000 alumnes, un claustre de 70 escriptors i professionals del món editorial, una oferta anual de prop d’un centenar de cursos i més de 100 llibres publicats a l’any per alumnes i exalumnes.

Més informació

IMAGINA_ CREA_ ESCRIU

T’agrada escriure? Et ronda pel cap un projecte literari? L’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès és el lloc perfecte per transformar les teves idees en novel·les, contes, poemes, guions, assajos, biografies, etc.

Amb cursos impartits per escriptores i escriptors reconeguts i un entorn creatiu únic, et proporcionem les eines necessàries per desenvolupar el teu talent. Tant si vols escriure una novel·la, un recull de contes, poesia o un assaig, hi trobaràs el suport i la inspiració que necessites.

Uneix-te a la nostra comunitat d’escriptores i escriptors apassionats i fes el primer pas cap a una carrera literària. Fes de la teva passió un ofici.

Narrativa en català

La teva porta d’entrada a l’ofici d’escriure. Aprendràs les principals tècniques narratives: creació de personatges, tipus de narradors, escenes, conflicte, desencadenant i punts de gir, trames, veus mimètiques, punt de vista, etc. Construiràs històries i exercitaràs la creativitat.

Com corregir els errors més freqüents de redacció

La teva porta d’entrada a l’ofici d’escriure. Aprendràs les principals tècniques narratives: creació de personatges, tipus de narradors, escenes, conflicte, desencadenant i punts de gir, trames, veus mimètiques, punt de vista, etc. Construiràs històries i exercitaràs la creativitat.

Exercicis d’estiu o l’art del joc literari

En aquest taller exploraràs diverses tècniques i formes d’escriptura creativa. A través de l’estudi de l’Oulipo i altres corrents literaris, desenvoluparàs la creativitat i la innovació en la producció textual i treballaràs noves formes d’expressió.

La metodologia d'aprenentatge Escola Escriptura

Tècniques narratives

Construcció de personatges, tipus de narradors, creació d’escenes, classes de trames, conflicte narratiu, desencadenant i punts de gir, creació d’expectatives, temps i ritme del relat, descripcions, diàlegs, estils directe i indirecte…

Llenguatge i estil

Escriure literàriament és molt més que transmetre informacions: cal mostrar mons imaginaris, encomanar intensitats a força de ritmes i fer una tria i una combinatòria artística de les paraules.

Bagatge literari

Si volem escriure literàriament, hem de llegir com escriptors: com s’ho ha fet aquell autor per fer visible un paisatge amazònic, o per encomanar-nos una atmosfera tensa, amb quins mitjans ha aconseguit donar-nos a conèixer la veu d’un personatge…

Creativitat i storytelling

Sovint escrivim per atrapar les idees: que no s’escapin. O bé per mirar d’endreçar-les. O bé per tibar del fil i veure què ve després. L’escriptura no és un resultat, per tant, és un procés.

L'escola de les escriptores i els escriptors

Cada curs acadèmic, més d’un centenar d’alumnes aconsegueix publicar la seva obra. Aquestes són algunes de les darreres publicacions d’exalumnes de l’Escola d’Escriptura durant el curs 2023-2024. Per l’Escola és tot un orgull veure tanta obra publicada pel nostre alumnat cada any; llibres de novel·la, conte, poesia, infantil i no-ficció.

7 raons per apuntar-te a l'Escola

T’ajudem a transformar la teva passió en un ofici.

 

Els grups són reduïts i l’atenció, personalitzada.

 

Aprendràs eines i tècniques pròpies de l’escriptura creativa.

 

El claustre està format per més de 100 docents (escriptores i escriptors, professionals del món editorial, etc.)

 

Des que es fa fundar, l’any 1998, més de 30.000 alumnes han passat per les nostres aules.

 

Pots fer el curs en el format que més t’agradi: aula, dual (aula+Zoom), videoconferència (Zoom) i virtual (Moodle).

 

Gaudiràs d’un entorn privilegiat al centre de Barcelona.

Formacions per a empreses, entitats i professionals

Serveis que t'oferim

¡No et perdis l'oportunitat de formar part de la nostra història literària!

Inscriu-te als nostres cursos i descobreix el teu potencial literari amb la guia dels millors escriptors i poetes de l'actualitat.

Donar-se d'alta

Ateneubcn.cat participa al Programa KIT DIGITAL, finançat per la Unió Europea-Next Generation EU.

Kit digital