Conferència

Dijous 13 de juny - 18:30 h

Sobre l’evolució dels mitjans

Un diàleg sobre l’emergència, adaptació i supervivència de les espècies mediàtiques

Com canvien els mitjans de comunicació? Com poden els investigadors comprendre aquesta transformació? És possible donar sentit a l’”antic” des de la perspectiva del “nou”? Tot i que el món es transforma més ràpidament que els conceptes i teories que els humans creen per entendre aquests canvis, l’estudi de l’evolució dels mitjans de comunicació ha incorporat diversos enfocaments per intentar explicar el fenomen.

Carlos A. Scolari es proposa cartografiar aquestes contribucions per identificar les seves interconnexions, similituds i diferències, i així construir una mirada evolutiva que vagi més enllà de l’aplicació mecànica de les metàfores darwinianes. El papiro, el fax, els discs de vinil, la televisió, la fotografia i el còmic conviuen aquí en un diàleg que evidencia fins a quin punt ha estat determinant la seva interacció en el procés evolutiu dels mitjans de comunicació.

D’aquesta manera, Sobre l’evolució dels mitjans de comunicació no només integra les experiències teòriques i empíriques desenvolupades en les últimes dècades, sinó que també revela l’impacte profund que tenen actualment en les nostres vides i les diferents possibilitats que s’obren de cara al futur.

Quan i on

Data i hora

Dijous 13 de juny - 18:30 h

Localització

Sala Sagarra

Participants

Carlos Scolari

(UPF)

Gemma San Cornelio

(UOC)

Miquel Rodrigo

(UPF)

Presenta l’acte: Ricard Faura i Homedes.

Preus

Socis — Gratuït

No socis — Gratuït

Comparteix amb amics

Ateneubcn.cat participa al Programa KIT DIGITAL, finançat per la Unió Europea-Next Generation EU.

Kit digital